Fullt upp

Denna veckan är helt sanslös. Verkligen fullt upp. De flesta dagarna har det till och med varit två eller tre planerade aktiviteter eller dejter. Jag har faktiskt dammat av almanackan för att komma ihåg allt. Snart kommer det att spruta bullar och kaffe ur öronen på mig. Idag har det varit frukost med mamma på stan. Därifrån iväg till babymassagen som startade idag. Efter det tillbaka till stan för en lunchdejt med faster Linda. Phjuu... Igår var det fika med Therese på förmiddagen och middag med Emma och Tessan på kvällen.
Jag förstår inte var ordet mamma"ledig" kommer ifrån.

I förrgår lärde sig Ludvig något nytt. Han vände sig från magen till ryggen helt själv. Eller snarare ramlar han runt. Första gången dunkade han i huvudet i golvet ganska rejält... Men hans mamma var väldigt stolt ändå =) Nu är det på gång med vändning från rygg till mage. Han har en jävla axel som är i vägen bara.

Höstbilder

Nu måste du bara gå in och titta på underbara Ludvig.  Carolin K står för visningen...

FF

Fikan stod Ulrika för. Carro för fotograferingen såklart. Vi var ute och fotade Ludvig i höstlöven. Förväntar mig underbara bilder. Men det blir det nog som vanligt. Ni får knalla in på hennes blogg och kika på dem.

Idag har muffinskungen varit i farten. Fredrik är oslagbar på den fronten. Mmmm... Lite muffins och kaffe efter nattning var inte fel. Heter det förresten muffin när det är en bara? Eller det heter muffins ändå? Hmm.. Det är nog bäst att jag går och tar en till så att jag korrekt kan säga att jag har ätit muffins.

*Smask*

Mysmåndag

Idag har det varit babyrytmik igen. det gick inte lika bra denna gången. Sist var Ludvig nyäten precis innan. Det var ingen hit när man skulle åka skumpande tåg och flyga flygplan. Allt bränsle fanns på kläderna när det var över =) Fast där är alltid blöta fläckar på hela golvet efter rytmiken. I alla fall så hade vi tajmat det jättebra med maten idag men när vi skulle börja var vi för många så vi fick dela oss i två grupper där den ena fick vänta en stund. Såklart var där iiingen som hade tid att vänta en halvtimme så vi fick göra det igen, som förra gången. Det är konstigt vad folk kan bli tysta när någon ber om något. Alla sitter och tittar i golvet.... Märkligt fenomen.

Nu har jag varit riktig duktig och lagat smakportioner till Ludvig. Morots- och broccolipuré har det blivit idag. Smarrigt! Har fått bra tips om att frysa in i en såndär form till iskuber.

Bengans grillade schnitzlar

Det bjöds det på hos familjen Nilsson i torsdags. Det är nog det godaste jag vet. Och som vanligt på Klörupsvägen blev det middag mitt i natten =). Men det gjorde inget för då hade Ludvig somnat så att vi fick äta i lugn och ro.

Idag är det värk i hela kroppen! Planterade äntligen den där j***a häcken igår. Skönt att ha det avklarat, men inte lika skönt när det känns som att fingertopparna är helt skinnflådda... Ett tips när du ska plantera: använd spade!

Vuxenmiddag

Idag var jag och Fredrik ute och åt. Farmor var hos Ludvig så vi satt och åt i lugn och ro, pratade med varandra och bara mös. Nu är det kaffe och gottis hemma =)

... och Greys anatomy....

Hej hej

Innebandy

Vad det är roligt med innebandy! När man vinner.... Igår var vi i Malmö och tittade på pappa när hans lag spelade. Det var inte roligt. De blev manglade. Jag har börjat inse att jag är en ganska dålig förlorare. När jag sitter på läktaren =) Jag var redo att åka hem mitt i matchen men morfar var ju chaufför så vi fick stanna snällt.
Innan matchen kom syskonen på besök. Det var mycket trevligt. Jag trodde att jag skulle få äta mackor ensam, men tänk så fick jag spagetti med köttfarssås och sällskap istället. Härligt.

Idag sov Ludvig till åtta på morgonen. Å t t a...
Vi skulle få besök halv nio så det blev likte stressigt. Men inte kan man klaga på det inte.

Sång och dans

Idag har vi varit på babyrytmik med Anna och Alma. Det var väldigt roligt. Barnen älskade att flyga flygplan, plantera rädisor och att rulla som ärtor. Mammorna också för den delen. Jag blir verkligen varm i hela kroppen när man ser Ludvig skina upp som en sol av något vi gör tillsammans.
Efter sångstunden var det mammornas tur att välja aktivitet. Det blev såklart en latte på valen och lite snabbshopping. Ludvig fick sin första tvådelade pyjamas, så nu är han officiellt en stor kille.

Söt



Ha ha, Lillen fick på sig en overall häromdagen. Han ser ut som en liten michelingubbe i den. Jag blir så glad när jag tittar på honom!

Bortskämd

Han är en populär kille, den där Ludvig. Han fick present idag också. Det är inte var dag man firar tre månader och 17 dagar... Idag fick har ett ät-kit av faster. Skål, sked, mugg och haklapp. Och så en liten efterrätt att mumsa i sig såklart.

Annars har det varit innebandy idag. Palmstadens herrar åkte på första förlusten för säsongen. 5-6. Surt som et grönt äpple...


Häckplantering

Nä, det blev ingen plantering idag. Åkte till Staffanstorp för att köpa några plantor Avenbok men de hade inte så många hemma. Kanske lika bra det, vädert har inte varit det bästa idag.
Moster kom precis hit med en present till Ludde. Han firar tre månader och 16 dagar idag. Tänk att det är enda dagen i hans liv han kommer att göra det. Värt ett paket helt enkelt. En superfin höstoverall från Hummel blev det. Av sin mamma och pappa har han fått en snorsug dagen till ära.

Regn och rusk

Idag har det varit dåligt väder. Fast jag tyckte att det var jättemysigt att promenera hem från mamma i regnet. Jag hade ju regnkläder. Tänk när jag och Ludvig ska springa ut när det ösregnar och hoppa i vattenpölar =) Det ska bli så roligt! På sommaren behöver man inte ens stövlar och regnkläder, då kan man springa ut naken i trädgården. Ludvig i alla fall... Det kanske inte uppskattas av alla grannar om jag gör det.
Det är mycket roliga saker man får återuppleva när man får barn. T ex åka pulka, leka i regnet, ha picnic med varm choklad och mycket annat... Egentligen borde man ju göra allt sånt där ändå. Men jag har varit lite dålig på det.

Efterträff

Idag har vi varit på efterträff med föräldragruppen från MVC. Det var roligt att se alla barnen och höra hur det gått med allt. Ludvig var såklart sötast av alla. En jäkla basröst ligger han inne med också. De andra lät ju som tjejer allihop, även de som inte var det alltså. Undrar hur det kommer att låta när han hamnar i målbrottet. det kan bli intressant.
Ett par fick tvillingar. De visste alltså innan förlossningen att det var två bebisar. Vilken chock annars! Ja, då var det klart, bra jobbat. Kan du krysta ut moderkakan? Oj, nä det var ingen moderkaka, här kommer det en bebis till! Det hade nog varit lite psykiskt påfrestande.
I alla fall så undrar jag hur man klarar av att sköta två spädbarn själv. Jag blev inte klokare av att lyssna på dem. De visste inte riktigt själv hur det gick ihop. Jag är rätt nöjd med att Ludvig bara är en. Då kan man lära sig att mata med ena handen och hålla latten i den andra... =)

Silikon

Silikon är bra till mycket. Fredrik älskar att springa och foga med sin silikonspruta. Jag skulle vilja ha lite i mina bröst. Eller egentligen går det lika bra med lite koksalt. Det jag menar är att jag skulle vilja ha större bröst. Jag trodde att det skulle vara omöjligt att mina skulle bli mindre efter amning. Men, icke! Nu finns de inte ens. Det enda man kan se om man kikar lite i profil är BH:n som bubblar sig under tröjan. Inga kläder passar heller för den delen. Har ni tänkt på att de flesta tröjor är sydda med lite utbuktning för brösten?

Är det för mycket begärt med en B kupa!?!

Älskade söndag

Jag har gjort en upptäckt nu när jag gått hemma ett tag. Jag älskar söndagar! De är oftast ganska slappa och vi brukar hitta på något tillsammans alla tre. Nu slipper man ju också det som annars mörkar ner dagen lite... Ångesten över att man ska till jobb på måndag.
Just denna söndag bjöd dessutom på en överraskning. När Ludvig väckte mig för första gången efter gårkvällens nattning var klockan sju! (7!!) Jag fick sova en hel natt. Eller det fick jag ju inte. Min kära syster och min sambo var tvungna att skicka sms mitt i natten som jag vaknade av. Men ändå.. Tack Ludvig

Känslig kille

Min son har en väldigt väl utvecklad förmåga att känna sympati för andra barn. Idag har vi umgåtts med Tessan och hennes söta guddotter Liv hela dagen. Och hon har hållt liv.. Hahaha. (kunde inte låta bli, ibland är jag så rolig)
I alla fall, varje gång Liv har börjat skrika har Ludvig fått världens pluttmun och börjat gråta.
Middag med underbara vänner ikväll. L och L tyckte att vi skulle äta i skift bara... Jag drack ett glas vin. Det var gott.

Nu längtar jag efter Fredrik!


Älsklingarna



Just nu vill inte denne nakenfis sova. Ligger bara och gnäller...

Back in business!

Nu är jag äntligen tillbaka på min blogg! Det kan vi tacka Dataknas för. Han har fixat vårt ínternet och lite annat datatrams. Nä, datortrams heter det ju... =)
Dataknas är dansk men jag har varit jätteduktig på att förstå honom. Och ta hand om honom... Mamma och pappa ringde när jag var här och kollade så att jag bjöd honom på kaffe. Det gjorde jag.

Nu är det övertid för mamman. Natti natti

Isolerad

Idag har jag husarrest. Fredrik hade vagnen i bilen när han körde till jobb idag. Utan vagn eller bil är det svårt att ta sig ut med en bebis. Det är i alla fall skönt att det inte bara är jag som är förvirrad. Fast jag tycker inte att det är riktigt rätt att kalla Fredrik förvirrad. Han kommer alltid ihåg allt och har ordning på saker. Nästan så att det retar mig ibland... Det betyder kanske att dagens "misstag" var planerat. Han tyckte kanske att det behövdes städas. Det behövs det. Har tagit tag i en del idag, tvätt och lite annat. Annars myser jag mest med Ludvig, han är ett charmtroll!


Barn

Jag har ett barn. Jag har ett barn.

Ibland bara det kommer över mig. Det känns så underligt overkligt vissa stunder. Vad har jag gjort för att förtjäna den mest underbara gossen i världen? Jag kan sitta och titta på honom i evigheter, och ibland börjar jag gråta för att han är så fin. Och jag är så lycklig.

Idag har vi myst med moster Carro heeela dagen. Har tagit en tur på stan och sen bara hängt hemma hos oss. Ludvig älskar moster! Idag fick han present av henne, han fyller ju tre imorgon. Månader alltså.

RSS 2.0