Invigning


bejbibejbi_logotype


Äntligen har det varit invigning av Bejbi Bejbi-butiken vid Topengallerian i Höllviken. Vi har varit där och druckit champagne och minglat idag. Butiken har blivit jättefin och de har massor med bra prylar för bebisar och barn. Vi köpte en jätterolig leksak till Ludvig. Nästa inköp från butiken blir nog en Stokkestol. Carolin har varit där och fotograferat. Jag antar att man senare kan se lite mingelbilder på hemsidan.

Jobb

Idag har jag varit på jobb. Och denna gången var det inte bara för att hindra alla från att jobba och istället dricka kaffe med mig. Nä, idag har jag verkligen jobbat! Det var konstigt. Sjuochenhalv månad sen sist... Jag måste erkänna att jag darrade lite på handen när jag skulle sätta den första nålen. Och jag tittade en (okej, fyra) gånger extra på ordinationen innan jag blandade tillsatserna i droppen. Men gud så kul jag har haft. Som jag har saknat mitt jobb utan att riktigt veta om det. Och vad roligt det var att jobba utan att behöva gå och kräka under morgonrapporten och må illa av alla patienter som luktar lite illa eller låter när de äter.
Nu LÄNGTAR jag efter Ludvig som är på väg hit med faster. Jag hoppas att hon kommer snart och inte lägger beslag på honom längre än nödvändigt... Hihi.

Julfest

Har varit på julfest hemma hos Majken idag. Hon bor på en jättestor gård ute på landet, och varje år är det julfest hos henne. Otroligt härligt att träffa alla kollegor privat ibland. Särskilt nu när jag är mammaledig och inte träffar dem så ofta. Det är extra roligt när man jobbar som vi gör, lite förklädda (Pyjamasarna på, inga smycken inte särskilt mycket smink, ingen parfym. Med andra ord inte särskilt personligt), att ses utanför jobb. Man får en annan bild av en del människor och lär känna varandra lite bättre, när alla får chansen att verkligen uttrycka hela sin personlighet.

Härlig kväll!

Smärtsamt

Livet kan vara orättvist! Jag menar sådär riktigt taskigt så att man inte förstår vad man gjort för att förtjäna det. Ibland är idrott så plågsamt att man inte förstår varför man håller på. Och trots att denna smärta och besvikelse drabbar en stor grupp människor kan man inte finna någon tröst i varandra. Snarare blir det bara värre när man sitter och gaggar ihop. Älter...

Åååhhhh.... Jag ville ju se Henke!

Alla som var på Söderslättshallen och såg Palmstaden möta Röke i DM idag vet vad jag pratar om...


Kan själv!

Ludvig har blivit jättestor på bara några dagar. Nu ska han äta själv, inte alls ligga stilla och ha precios den leksak han vill ha- inte den han får av mamma. Igår höllt han på att rulla av soffan från sittande ställning. Fredrik satt förstås intill så det var ju aldrig nära egentligen. Idag lade jag honom mitt på hans lekfilt. När jag tittade en liten stund senare måste han ha rullat några varv, för då låg han mitt på golvet en bit bort.

 


Han skulle ju inte bli så stor. Jag skulle ju bara få en bebis. Jag kan väl inte uppfostra ett barn. Jag har ju inte blivit vuxen själv än. Hur ska det här gå till?

Fullt hus

Det är lite underligt... Jag och Ludvig somnade ensamma hemma igårkväll men i morse när vi vaknade var huset fullt. När jag gick upp för att ge Ludvig mat inatt, tände jag som vanligt lampan i köket. Gissa om jag hoppade till när jag upptäcker en oidentifierad man på min soffa. Av olika anledningar har alltså en syster och en annan man (nu identifierad) sovit hos oss inatt. Mysigt med storfrulle! Om de nu kan vakna nån gång så att man kan få äta. Jag har redan varit ute och kört på Balders isbana.


Dagens I-landsproblem

Det är så dumt när man ska ha kaka till kaffet. Man måste ju vänta till kaffet svalnat och då har man ingen kaka kvar...
// Ludvigs pappa

Typiskt!

Första snön!
Idag har den första snön kommit. Lite tidigt tycker jag. Men oj, så underbart det är. Den här bilden är såklart inte från idag. Den är från när Fredrik och Martin överraskade med att bjuda damerna på en spaweekend i Sunne i examenspresent. Kom till att tänka på den resan när snön virvlade ner idag. Vad mysigt vi hade det.

   

I eftermiddags begav vi oss ut på Ludvigs första snöpromenad. Tänk att han aldrig varit med om snö tidigare. Gissa vem av oss som var mest uppspelt..? Nu ligger Ludvig och sover på soffan och jag sitter med en kopp varm choklad med vispgrädde. Eller okej, en kopp vispgrädde med lite varm choklad =).

  
  

Små saker

Igår fick jag en vardagspresent av Anna som gjorde mig riktigt lycklig. Två vita serveringsskålar. Anna vet att jag i evigheter varit i behov av detta men inte riktigt tagit tag i saken. Har kikat lite smått här och där men inte mer. Och så vips! Så står hon där med två helt perfekta, vita skålar till mig.
I love you Anna!

Häromdagen gjorde Fredrik pannkakor åt oss. När jag hade varit inne hos Ludvig låg denna fina skapelse på min tallrik.I love you darling!

Ofta är det de små sakerna som gör en lycklig.

Köp biljetter vettja ;)

Du missar väl inte den nattliga cirkusen på Balders..? I showen medverkar både människor och djur.

På allvar, så är det rena kallabaliken hos oss på nätterna nuförtiden. Ludvig har ju helt gett upp det där med att sova hela nätterna. Nu vaknar han och äter en gång varje natt och några gånger vaknar han bara och vill ha nappen. Som om det inte skulle vara nog så har katten blivit ding och springer ut och in hela nätterna. Tidigare var han ute och levde loppan hela nätterna och så släppte vi in honom på morgonen. Nu när vi varit uppe så mycket med lillen har han fått för sig att det är nåt jävla öppet hus hela natten. Jag vaknar av att han står vid ytterdörren och jamar sitt värsta och krafsar. Försöker man då ignorera honom springer han runt huset och hoppar upp på sovrumsfönstret. När han är inne hoppar han upp på fönsterkarmen och slår i träpersiennen. Då blir man så tokig att man slänger ut honom (vilket ju är precis vad han vill, så egentligen är det dumt). Sen börjar det om igen...
Man kan bli ding av mindre!


Young Love

Idag har vi hängt med Anna och Alma. Hade planerat en långpromenad men vädert skrämde oss lite så vi stannade inomhus. Det blev mysigt. Carro kom också förbi en sväng och snackade lite skit. Barnen har bestämt blivit lite kärleksfulla mot varandra. Tur är väl det eftersom vi redan planerat bröllopet. Eftersom det är brudens far som ska stå för kalaset lär väl Ludvig få gifta sig före sina föräldrar.. =)

         

Vi kollade på lite gamla foton, lyssnade på nån låtar med Richard och blev nostalgiska. Foton från tiden då Ludvig och Alma inte fanns med på världskartan =). Vi konstaterade att många av våra nära och kära har förändrat sina kroppshyddor. De flesta är under uppbyggnad... Vi konstaterade också att en del foton egentligen borde raderas. Fast då hade vår dag idag inte varit lika rolig som den nu blev.

Happy ending..?

Visst önskar man att alla sagor får ett lyckligt slut. Ibland hoppas man lite extra... Finns det något som bara kan vara menat att vara? Som kommer att bli så oavsett hur vägen dit ser ut?
Det är underligt att en del personer kan passera i ens liv utan att man senare funderar så mycket på hur de har det. En del glömmer man till och med bort helt och hållet. Andra vill man bara inte riktigt släppa taget om. En del människor önskar man lite mer lycka än andra, en del människor är värda det.

Repeat, tack!Ta mig tillbaka. Låt mig få börja om från början igen. Låt mig uppleva allt en gång till. Så att jag kan njuta lite mer. Känna hans dofter, höra hans ljud och få sitta uppe hela nätterna och bara titta på hur underbart vacker han är. Låt mig få känna den där oerhört märkliga känsla igen, där total lycka tar bort all smärta i världen.

Allt förändras så fort. Ludvig växer fortare än tistlarna i våran häck. Fast nu är han ännu mer underbar än när han föddes. Nu är han ju så mycket mer Ludvig. Att vara mamma åt honom blir roligare och roligare varje dag. Samtidigt som ångesten finns där i bakgrunden. Tänk att jag aldrig kommer att få vara med om den här dagen igen.Någon som uppfunnit repeatknapp på livet..?

 


Allvar

Dags att skriva om ett allvarligt ämne på denna blogg. Det blir första gången.
Till min glädje upptäckte jag idag att problemet med läkare som talar dålig svenska uppmärksammats i media. Jag har själv varit med om detta massor av gånger när jag jobbat. Det finns många arbetsplatser man kan vara på trots språkliga brister. Sjukvården är inte en av dem. En person kan vara hur yrkesskicklig som helst men som läkare kan han/hon inte arbeta om denne inte kan kommunicera med patienter och övrig vårdpersonal. Missförstånd som kan kosta en människas hälsa, eller ännu värre, liv, kan lätt uppstå. På nyhetskanalen.se finns ett töntigt exempel om Reino Pönni som fick lugnande medicin när han sökte vårdcentralen på grund av fotbekymmer.
Som vanligt försöker olika instanser skylla problemet på varandra. Det viktigaste är väl att man försöker lösa det och förända framtiden. Klart är ju att problemet måste åtgärdas!

Nu tackar en upprörd Milla för ordet och kryper till sängs

Pappas gosseIdag har det varit pappas dag. Ludvig avgudar honom! Jag fick sovmorgon när pojkarna steg upp och mös. Sov till klockan tio =) Ludvig har blivit så mycket människa. Nu håller vi verkligen på att lära känna hans personlighet. Idag har han varit ett riktigt barn, inte en bebis. Han har rullat runt från rygg till mage, klättrat på Fredrik och klappat Bono. Dessutom äter han broccoli, det är ju till och med vuxenpoäng.

Vi saknar pappa...

Vi har varit utan pappa heela dagen idag. Först jobbade han som vanligt och efter det åkte han direkt till Kristianstad för att spela match. Där är han nu och jag såg nyss att matchen står 3-1 till PIK. Det glädjer!
Jag har nyss nattat Ludvig, diskat upp dagens flaskor/haklappar/matskålar och lagat en kopp kaffe. Njuter av den och tittar på Idol =)

Man uppskattar lite andra saker nu än vad man gjorde tidigare. Jag har en vän som skaffade barn ett bra tag innan mig. En dag när vi pratade sa hon " Det är så skönt när mannen kommer hem och tar med barnen på ovanvåningen så att jag kan städa efter maten och diska undan i lugn och ro..." Jag höllt på att dö! Jag tänkte, herregud är det så livet ska sluta. Att det bästa som finns är att diska. Nej aldrig i livet ska jag låta det sluta på det viset. Bara för att man får barn behöver man väl inte bli en torrbolle...
Nu kan jag verkligen föstå henne. Idag är jag själv väldigt nöjd med att sitta ensam i soffan med en kopp kaffe och Idol en fredagkväll. Livet förändras.


Kort vecka

Sist jag kollade hade veckorna alltid sju dagar. Nu vet jag inte vem som ändrat på det men någon måste ha gjort det. Jag är i alla fall bara med på ungefär fyra dagar per vecka. Så känns det. Då var det torsdag igen, igår var det väl måndag..?
Igår hade vi heldag i Höllan med våra älsklingar. Var ute massor och promenerade. Lite fikapauser såklart.
 


Det är knäppt vad jag och Anna tar på oss projekt när vi är ensamma med barnen. En dag färgade vi mitt hår med två vrålande barn. Igår badade vi alla fyra. Första gångeni badkar för Ludvig! Inte lika förtjust som sin mamma var han. Men det var väl tur att någon av oss uppskattade det i alla fall. Mamma mös =)


Pyjamasparty

Slappare än slappast har jag varit idag. Har med nöd och näppe skött om lillen. Nä, nu överdriver jag allt... Men jag gick i pyjamas till klockan fyra. Då tyckte jag att det var dags att ta tag i dagen och gå in i duschen. Bara mys hade det varit innan. Sov middag med Ludvig i nästan två timmar. Det måste ha varit något slags rekord för honom. Han somnade dessutom direkt när vi lade oss på sängen, utan protester.
Fick oväntad middagsgäst, vilket var mycket trevligt. "Hamstern" (förlåt Emma (; hihi) kom på besök för en mindre operation utförd av syster Milla. Jag började känna den där lite nervöst pirrande, förväntansfulla känsla jag bara kan få på jobb när jag steriliserade instrumenten och handspritade mig. Besvikelsen blev stor när jag efter undersökning fick ställa in operationen. Typiskt!

Nä, gott folk. Nu har klockan minsann blivit tusen. Kudden kallar på mig...

WOW

Ringde till försäkringskassan idag. Ingen kö!
Det har jag aldrig varit med om tidigare. Sist var jag nr 243 i kön eller nåt liknande.

Springande helg

Fy tusan vad helgerna går fort. Men de säger ju att tiden går fort när man har roligt =) Vi har hunnit med middag i Höllviken med trevliga vänner i fredags. Innebandy i lördags, det är den bästa sysselsättningen man kan ha en lördagseftermiddag. Idag har vi firat alla pappor i familjen. Ludvig hade på sig sin finaste tröja med texten My dad rocks, som han fått av farbror J. Han gav sin pappa en klocka. Fika hos pappa Kronholm och middag hos pappa Svensson stod sedan på schemat. Efter det innebandy igen där moster och faster stod för underhållningen.

Nästan måndag igen. Måste ringa försäkringskassan om pappadagarna. Vilket meck det är med den där skiten. Urtråkigt!

Älska gröt

Ludvig älskar gröt. Gapar efter skeden och flaxar vilt med armarna om det tar för lång tid mellan skedarna. Bordsskicket får man väl säga att det fortfarande är sisådär med.Idag har det varit mysig middag med tjejerna. Fredrik var förstås också med. Och A. Synd att Tessans bil inte är bästa vän med Trelleborg. Berta vill aldrig hit... Får ta igen lite skitsnack på lördag när vi ska se på innebandy.
Idag ska jag hoppa i säng i tid. Har varit sjukt trött idag.

Natti natti

Älska livet

Jag hoppas att alla får vara så lyckliga någon gång i livet som jag är nu. Världens mest underbara son har jag fått. Och sambo för den delen. Att få känna så mycket kärlek är det bästa som finns. Och att få se glädjen hos någon annan när man ger. Jag älskar Fredrik för att han är trygg, rolig och för att han håller ordning på mig. Han älskar mig för att jag är tosig och klumpig. Ludvig älskar vi för att han är han. Han älskar oss för att han inte vet något annat... =)

Jag älskar min familj...

Utvilad?!

Vilken natt... Vi blev lite bortskämda ett tag med att Ludvig sov hela nätterna. Ofta tio timmar i sträck.
Inatt vaknade han nästan en gång var tjugonde minut från kl 23-03. Sen gick jag upp och gav honom mat och så sov han till kvart över 6 då jag vaknade av att han ligger och bajsar. Happy
Fast sen när man lyckats masa sig fram till spjälsängen och han möter en med världens leende och lite gurgel så blir man ganska så pigg och glad meddetsamma.

Sova kan man göra senare...

Mysdag

Idag har jag och Anna haft mysdag med barnen. A & A kom med bullar i morse (morgon för dem, middag för mig och L). Efter det mös vi här hemma och lekte lite. Sen gick vi en lång promenad med två sovande bebisar i vagnarna. Häärligt! Jag har kommit på att jag älskar att vara ute!
Ludvig älskar att leka. Hans bästa just nu är tittut.

När vi kom hem kom Fredrik nästan samtidigt. Tisdag betyder familjedag, ingen träning. Så vi lagade lite mat tillsammans och busade med lillen. Sen läste Fredrik saga för honom, Ludde och telefonen. Ludvig lyssnade faktiskt riktigt intresserat. Mysigt!
Nu är det nybakade muffins och kaffe i soffan. Härlig dag!

Måndag igen

Ja då var det måndag igen. Och den är snart slut. Fredrik har varit hemma idag, det är alltid mysigt. Fullspäckad dag som vanligt. Har varit på tippen, banken, hos polisen, banken igen och på babyrytmik. Sen drack vi kaffe med Anna och Alma och efter det avslutade vi med att åka och köpa nya däck till bilen. Inte illa va? 
Nu är Ludvig nattad och Fredrik är på träning. Det är inte ofta man har en stund till bara sig själv. Lite tacksamma borde ni vara att jag delar den med er =) Värdefulla minuter...

Ludvig har blivit så intresserad av Bono. Katten alltså. Ja, han gillar U2 också för den delen. Det är i alla fall riktig roligt att titta på honom. Idag satt vi på golvet och så fort Bono kom nära så skrattade han. Bono tyckte inte att det var lika kul. Han blev rädd så fort Ludvig gjorde ljud ifrån sig och gick iväg en bit. Sen lockade jag dit honom så att Ludde skrattade osv... Hihi

Fin pumpalykta

Utökning i familjen! Har nu blivit stolt tvåbarnsmamma. Vid denna födelse krävdes dock kniven.


*Puss*

Halloween

Igår var det halloweenmiddag. Jag och Fredrik gjorde en pumpalykta av världens största pumpa. Den blev jättefin!
Ludvig fick gröt för första gången. Han verkade tycka väldigt mycket om det. Gapade glatt efter skeden =). Men hans mamma blev lite ivrig och gav honom nog en sked för mycket, för sen fick han ont i magen stackaren.

Idag har vi badat. Han fick en badanka och en badkrokodil av Alfons igår så det gick riktigt bra idag. Pappa var en baddare på att spruta....

Med krokodilen såklart!

RSS 2.0