And off we go

Imorgon bär det av till Marmaris för en hel vecka med min mysiga familj. Bloggen kommer att vara död under tiden. Ikväll har jag packat, sprungit rundor i huset och epilerat benen. Däremellan har jag funderat, spekulerat och betett mig allmänt förvirrad. Imorgon måste vi
- Växla pengar
- Betala räkningar
- Åka till apoteket

Ohh... Undrar var mitt pass är. Undrar om jag kommer ihåg att gå in på bloggen imorgon så att jag ser min kom ihåglista.

Godmorgon, eller morgon....

Idag mår jag nog ungfär som jag förtjänar. Mina tankar går till Anna som kanske har det lite jobbigare. Men jag tror att vi båda kan tycka att det var värt det. Igår hade vi en underbar heldag i Malmö. Förutom att vi hittade Stig H Olsson...

 

...Så åt vi gott och drack ett halvt glas vin för mycket. Dessutom hittade Anna underbart vackra ringar som beställdes. Äntligen ska de få va förlovade på riktigt (med ringar). När hon provade bröllopsklänning blev jag helt salig. Jag tror att hon verkligen gör sig som brud och hon kommer att se ut som en prinsessa.

Cravings

Ge mig chips. Helst med dippa. Och ge mig det nu!!

Jag vet inte vad det är frågan om. Jag har mer cravings nuförtiden än en gravid kvinna. Och jag som inte ens hade det när jag var gravid. Dessutom är jag hungrig för jämnan och går upp i vikt. Vad är det som sker?!
I vilket fall som helst sitter jag och väntar på att Fredrik ska komma hem från sin klippning hos finaste Anna och stilla mina begär.

Imorgon är morsorna frisläppta hela dagen och kvällen. Jag och Anna ska in till Malmö för shopping, tjejsnack, klänningsprovning. Och såklart lunch, fika, kaffe, middag och vin. Det blir nog första gången vi umgås ensamma utan barn sedan älsklingarna föddes. Härlig dag väntar med andra ord.

Snabbis

Vi är ute och cyklar idag. Vad mycket man kan hinna med när man slipper gå med vagnen, men ändå inte åker bil. Idag cyklade vi ner till mormor och morfar för lite frukost. Därefter fortsatte vi hem till gamlefarmor och gamlefarfar där vi busade lite i trädgården. (Mest jagade morfar som klippte gräset). Nu har Ludvig däckat hemma hos moster och jag tar det lugnt en stund. Allt detta, och klockan är bara 12!

I eftermiddag ska vi till bvc. Ludvig ska vaccineras inför resan. Fick nyss sms från polisen också. Innan jag hann komma på att vi skulle få meddelande när Ludvigs pass var färdigt blev jag lite nervös. Sen kom jag att tänka på att man nog inte delges misstanke om brott via sms. Så långt har det väl inte gått än.

Ps.

Idag är en bra dag för alla som skrattat åt mina bakkunskaper att be om ursäkt. Jag lyssnar gärna. Ds.1-årskalas

Då var Ludvigs första kalas avklarat. Trots massor av paket, tårta och sång har han fortfarande ingen aning om betydelsen av det han varit med om. Men jag och Fredrik har njutit. En aningen stolta är vi som föräldrar till väldens finaste och roligaste (nästan) ettåring.
Idag var det riktigt barnkalas som utspelades i trädgården med hamburger- och korvgrillningen, lek och tårta.En nyvaken Ludvig spanar in pakethögen. En bobby car från mormor och morfar blev mycket populär.Mums! Gott med tårta.

Midsommardag

Då var ännu en midsommarafton över. Denna var den första av många vi fick spendera tillsammans med vår underbara son. Efter en härlig frukost i uterummet åkte vi till Dalabadet för att titta på midsommarfirandet. Ludvig var lycklig över att spana in alla andra barn och hundar. Dessutom fick han fika banan, wow! Tyvärr började det regna kort efter att vi kommit så vi åkte ganska fort igen. Sedan spenderade vi resten av dagen hemma och mös med familjen. Kvällen bjöd på fotbollsmatch i trädgården.Idag har jag BAKAT. Carro har varit här och hjälpt mig. Ludvig har fått busa massor med pappa idag. Tro det eller ej men jag har återigen gett mig på tårtorna. Men denna gång hittade mannen blå färg åt mig så jag tycker minsann att de blev riktigt fina. Imorgon vankas det ju kalas på Balders. Ludvig ska 1-årsfiras.

Trams

1. Hur gammal är du om fem år? 30


2. Vem var den sista du träffade? Ludvig

3. Hur lång är du ? 168,5.
 
4. Vilken var den senaste filmen du såg? Baksmällan. Sjukt rolig

5. Vem ringde du senast? Oj.... Det måste nog ha varit mormor.

6.Hur löd ditt senaste sms? Och till vem? "Han stendäckade till vällingen" skickade jag till Fredrik för en stund sedan

7. Vad är helgens planer? Dans runt midsommarstången sen lugnt firande med min älskade lilla familj, tårtbak och sedan 1-årskalas för prinsen.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Jag är nog en messare. Om det inte gäller skvaller =) 

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta.

10. När såg du senast din mamma? I förrgår 

11. Vilken ögonfärg har du ? Blå, grå eller npgot liknande

12. När vaknade du i dag? 05.08. Tack Ludvig! Men hans pappa ordnade sen så att jag fick vila lite till.

13. Har du någonsin hittat en katt? Jag har lite varit med när Tessan hittade en berömd katt.

14. Vilken är din favoritplats? I famnen på mannen. Eller vid havet. Eller en idrottshall.

15. Vilken plats föredrar du minst? Eeehhh.... Den var svår. Kanske får jag hålla med Emma om tandläkarstolen. 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Antagligen mitt i vardagslunken. Ludvig har en lillebror och vi har fullt upp att köra till fotbollsträningar och innebandymatcher. 

17. Vad skrämde dig mest som barn? Kryp! Och att det skulle bli krig.

18. Vem fick dig att skratta senast? Ludvig. Han får mig alltid att skratta 

19. Är du för för ung för att äga vinylskivor? Nädå. Anita och Televinken har gått varm... 

20. Har du en bärbar eller stationär? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Oftast utan.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 2.

23. Hur många landskap har du bott i? Ett.

24. Har du spytt på någon? Inte i vuxen ålder, vad jag kan minnas.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota. Eler strumpor. Jag vet nog inte.

26. Är du social? Sådär.

27. Vilken är din favoritglass? Polkagrisglass.

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? GIFTA MIG. Helst tio gånger.

29. Tycker du om kinamat? Nä. Heter det inte kinamat för att kineserna ska äta det?

30. Tycker du om kaffe? JAAAA

31. Vad dricker du till frukost? Kaffe. Juice

32. Sover du på någon särskild sida? På Fredrik sida. Men han gör så gott han kan för att brotta tillbaka mig på min egen. 

33. Kan du spela poker? Njä. Det kan jag nog inte påstå

34. Är du en beroendemänniska? Det tror jag inte. Skulle vara kaffet då jag får abstinens efter. 

35. Känner du någon med samma födelsedag som du? Jepp

36. Vill du ha barn? Det har jag ju redan. Men om jag får önska så blir det en liten till så småningom 

37. Kan du fler språk än svenska? Ja.

38. Har du någonsin åkt ambulans? Jajemensan. Tillbringade min första tid i livet i en ambulans

39. Föredrar du havet eller en pool? Jag har nog blivit en poolmänniska.

40. Vad spenderar du helst pengar på? Hmm... Fika. Och saker till Ludvig 

41. Äger du dyra smycken? Nepp

42. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Varma mackor

43.Vem är den roligaste människa du känner? Borat. Eller honom känner jag kanske inte....

44. Välj ett ärr på din kropp? Vad ska jag göra när jag valt då?

45. Vad har du för ringsignal på din mobil?
 En störig. 

46. Har du kvar något klädesplagg från när du var liten? Nej

47. När togs din profilbild? Jag har ju ingen.  

48. Kan du byta olja på bilen? Ja

49. Har du fått fortkörningsböter? Nope

50. Vilken var den senaste boken du läste? Oj. Det var ju tyvärr längesedan. Innan Ludvig föddes. Men jag tror att det var.... Nu kommer jag inte ihåg vad den heter. En som skrivit en bok om en trasig uppväxt på Irland och uppfostring på magdalenatvätterierna.

51. Läser du dagstidningar? Trelleborgs allehanda kommer varje dag men det är inte så ofta Ludvig låter mig läsa den. 

52. Prenumerarar du på någon veckotidning? Nej

53. Dansar du i bilen? Absolut

54. Vilken radiokanal lyssanade du på senast? P4. Jag brukar vara kung på skånemästaren på förmiddagarna

55. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En tid jag bokade till barnmorskan

56. När var du i kyrkan senast? Vid Almas dop i november tror jag att det var.

57. Vilka personer utmanar du? Ingen =)

Typiskt

Jag har laddat hela dagen. Var verkligen beredd. Idag skulle bli första dagen med femminutersmetoden. Vad händer tror ni? Barnet stendäckar till vällingen. Det var i och för sig skönt efter en veckas nattningar som pågått i drygt en timme. Men det skulle ju inte bli så just idag.
Jag var verkligen mentalt förberdedd. Jag tror att det är viktigt, för det är inte det lättaste att inte trösta sitt barn när det storgråter. Att vända det ryggen när de sträcker ut armarna efter dig och tittar på dig med krokodiltårar rinnande längs kinderna. Men jag var förberedd.... Typiskt!

Kokobello

Jag håller på att bli galen. Verkligen! För sjätte natten i rad har det tagit runt en timme att natta Ludvig. Han har helt enkelt bestämt sig för att han ska se hur länge han kan hålla sig vaken. Imorgon tänkte jag testa femminutersmetoden. Kan de bli för gamla för att börja med den? Jag känner i alla fall nu att det är värt ett försök. Han retar oss till tusen när han ska upp och klättra och busa med sängkläderna halva kvällen. Och det är så tydligt att han bara testar oss. Och sig själv. Jag tror inte att han sover för mycket på dagen heller. Han sover middag en omgång i ungefär en timme. Han är trött på kvällen men kämpar sitt värsta för att hålla sig vaken.
Tips, någon?


   
Världens bästa Ludvig på utflykt i Albäcksskogen.

Mysig dag

Idag har vi varit i Ystad och hälsat på Emma. Jag älskar Ystad på sommaren och är lite avis på Emma som får bo där nu. Dsssutom mitt i city. Lunchade på ett mysigt café och sedan bjöds det på kaffe hemma. Hittade en söt baddräkt till Ludvig. Tidigare var vi hos polisen och fixade pass och ringde till bvc för att boka tid till vaccination. Nu börjar han bli redo för semester.När vi kom hem var morfar på Balders för att klippa gräset. Jag vet inte om jag ska skryt elller om jag ska skämmas för att vi inte klippt gräsmattan själv en enda gång. Idag hjälpte Ludvig till lite i alla fall. Så när morfar inte känner för det längre ska han nog kunna ta över.


ÄlsklingenIdag har vi varit på utflykt i Albäcksskogen. Det var ganska kallt, så det blev inte alls en heldag som vi tönkt från början. Men vi hann med att ta några bilder. Eller rättare sagt, Carro tog några bilder. Vår älskling är den sötaste som finns!

I övrigt så har vi bokat en resa idag. Nästa fredag bär det av till Turkiet och Marmaris. Det ska bli hur mysigt som helst att få umgås med familjen en hel vecka. Men nu är det en massa saker som måste donas med. Ludvgi har till exempel inget pass. Lite tips om vad man ska ha med sig till småbarn hade också varit behövligt. Har gjort en snabbcheck med Anna som var iväg med Alma för ett tag sedan.

Händelserikt

Det har varit fullt upp de snaste dagarna. I fredags var vi och firade älsklingsAnna som fyllde år. I lördags var det möhippa, där jag anslöt först till chokladprovning och utgång, och idag har vi dragit ut familjen Svensson på middag i Malmö. En del saker har förvånat mig i helgen. Så många att jag faktiskt kan göra en lista.

- Jag lär mig aldrig att man ska sluta äta när man är mätt.
- Nattningen har de senaste tre dagarna tagit drygt en timme.
- Jag älskar min bästa vän och hennes familj mycket mer än jag trodde.
- Jag kan tycka om mörk choklad. (Dock inte 99 %)


Baksmällan

Igår var det biokväll med syster yster. Hur mysigt som helst var det efter ett långt uppehåll sedan senaste biobesöket. Till min stora glädje upptäckte jag att de börjat sälja olika kryddmixar till popcornen. Att ingen tänkt på det tidigare. Jag älskar ju krydda och sås! Det var också roligt när vi stod i godiskön att vi började komma ihåg allt man retar sig på när man är på bio. Typ folk som skrattar högt och länge utan att det är särskilt roligt. Folk som prasslar alldeles för högt med sina påsar eller kanske till och med smaskar med godiset. När vi gick in i salongen var vi egentligen inte riktigt sugna på att se längre men biljetterna var lösta. De flesta av våra störmoment besannades också. Inte nog med det jag redan nämnt, paret intill mig var också tvungna att byta saliv titt som tätt. Vad är det med folk? Kan man inte bärga sig när man är ute bland folk?Filmen var en galen komedi Carro tjatade om. Och eftersom jag är en väldigt snäll syster så gick jag med på att se den utan några större förhoppningar om att den skulle vara bra. Men oj, vad jag skrattade. Hur kul som helst. Galen. Dessutom hittade jag ett nytt snyggo i Bradley Cooper. Dreglade mig igenom filmen. Så i slutändan blev allt mycket lyckat ändå.

Uppdatering

Pratade med Anna i telefonen och fick tips om att anlita ett konditori. Eller att göra några justeringar... Jag vet inte precis om det blev bättre.


Övning ger färdighet!

Och jag måste nog öva lite till.....

Skulle så gärna vilja göra en fin Iggle Piggle-tårta. Men det är svårt.
Är likheten slående? Bortse från färgen. Den blå karamellfärgen var slut i affären. Dessutom råkade jag färga all marsipan rosa så jag hade inget annat över till ögon och mun. Vecket vid magen var bara för att jag råkade använda lite fel teknik vid marsipantäckningen. Men annars... Annars blev det väl bra?

  

Kanon eller..?!

Nya parkeringsvakter i stan. Men det var mest en massa kackel på dem...Snart är hela Trelleborg en stor djurpark. Det knäppast är att man inte reagerar på att det springer runt en massa djur mitt i stan.
Kom lagom irriterad till skolan en dag under pluggtiden
- Fan, jag var helt stressad i morse och höllt på att köra på en höna vid busshållsplatsen.
- En höna?! utbrast min kompis.
- Ja?
- En höna? Vid vilken hållplats?
- I stan såklart.

Vaddå då. Har inte alla hönor i city?


Barnvagn

Var lite sugen på att ta vägen om BejbiBejbi när vi var i Höllviken tidigare i veckan. Men de passade inte med barnens önskemål. Jag har blivit lite sugen på att köpa en ny vagn. Utan att vi egentligen behöver det. Vi är så nöjda med Annavagnen vi har nu så vi vill ha en likadan till nästa barn. Men det hade varit roligt med en ny färg. Jag är lite inne på en röd. De säljer dessa så billigt nu så det vore nästan dumt att inte slå till...


Jag vill att Du ska veta

Du får mig att le, du får mig att må bra.
Du får mig att gråta, att fundera, känna.
Du får mig att koka av ilska och kikna av skratt.
Du får mig att leva.

Dumt

Jag läste en krönika på Trelleborgs Allehandas familjesida idag. "Flest barn vinner" var skriven av en tvåbarnsmamma som menar att enbarnsföräldrar inte har rätt att gnälla inför en flerbarnsförälder. Hon skrev att hon så ofta hon kunde pikade enbarnsföräldrar. Både när de pratade om jobbiga och positiva saker i familjelivet. Jag förstår ju att hon i krönikan drar allt till sin spets och skriver för att skapa debatt, men det stämmer så väl in på hur vi människor beter oss.

När jag själv var gravid kunde jag reta mig till tusen på alla som skulle berätta hur jobbigt det var med vakna nätter och kolikbarn. Ingen var ens nära att spräcka den bubbla av lycka jag levde i, men varför försöka? Låt folk få vara naivt lyckliga och förväntansfulla inför föräldraskapet och allt vad det innebär. Alla upptäcker förr eller senare baksidan också. Och inte tror jag att man tacklar det bättre för att vänliga själar i personalrummet försökt förbereda en genom att berätta allt om sin småbarnsperiod.

Likaså gäspar jag stort när flerbarnsföräldrar idag förringar mitt gnäll över vakna nätter och magsjukt barn. Bara för att de (enligt deras perspektiv) har det värre blir inte min vardag ett dugg lättare. Att jämföra problem blir bara pannkaka. Då skulle ingen få klaga över något eftersom det troligen finns någon som har det värre.

Men varför fungerar vi så? Varför måste vi alltid jämföra oss med andra och tävla om allt? 

Tisdag

Idag har Ludvig varit sötare än någonsin. Han har börjat prata sår i öronen på oss. Han har också börjat bli riktigt duktig på att leka lite själv. Det är skönt att kunna förflytta sig mellan vardagsrummet och köket ibland utan att ha en bebis hängandes i benen hela tiden.

I eftermiddags träffade jag min gamla kompis Josefin. Hon är nyligen hitflugen från Dublin, där hon spenderat det senaste halvåret. Det är alltid lika kul att träffas även om det bara blir under hennes mellanlandningar i Trelleborg. Och trots att det brukar gå ungefär ett halvår mellan gångerna så känns det alltid som det var igår hon gick ut genom dörren senast. Vi lärde känna varandra när vi var fyra år gamla och hennes pappa ringde på hos oss och frågade om det fanns något barn Josefin kunde leka med. Största delen av grundskolan gick vi i samma klass men efter det har våra liv sett helt olika ut. Kanske är det det som gör det så roligt att träffas.

RSS 2.0