Överstökat

Då var man en leverfläck fattigare. Men jag tror att jag klarar mig ganska bra ändå. Dessutom kom jag ju hem med tre stygn istället. Bytt är bytt.
Jag vågade inte titta under ingreppet. Min nyfikenhet brukar vara ganska äcklig ibland men här gick nog gränsen. Att se skalpellen sära mig från en bit av mitt kött var lite väl magstarkt. Jag är inte så tuff när det gäller mig själv... Men att ta stygnen ska jag väl klara av. Bokade ingen tid till distriktssköterskan. Jag inspekterade köttbiten noggrannt när den var bortplockad också. Jag tyckte nog att hon tog lite onödigt mycket fettvävnad från bröstet. Jag menar, det finns inte så mycket att ta av. Kanske man kan få tillbaka det efter analysen om det inte är några konstigheter....

Måndagen 27/4

Då var dagen kommen då hon skulle lägga sig under kniven. Hon är så nervös att hon känner sig lite lätt illamående. Inte som under vinterkräksjukan, men ändå så pass att hon inte är sugen på kaffe.
30, 2, pumpa på

----------^--v--^---v---^-----v----^---


Det är tur att man kan lite första hjälpen. Man skulle kunna säga att den här bloggen varit stendöd, men jag har nu återupplivat den.


trettio, två, pumpa på....

__________________________________________


Nytt

Ludvig har lärt sig att klappa händerna. Han blev överlycklig när han kom på det och när vi blev lika lyckliga satt han i extas och klappade och hoppade på knäna ett tag. Nu är det den bästa leken. Kanske efter bandyklubborna...
Dessutom tittade äntligen granntanden fram. Jag hade börjat acceptera hans öde som entanding. Hade till och med börjat träna på att tugga ordentligt med den. Det gick fktiskt väldigt bra med lite äpplebitar och liknande...

Nu kommer Ludvigs kompis Linus och busar!

Dagen efter på BaldersEn del var så trötta att de inte orkade lyfta glaset för att dricka. En del mös i solen och var hur pigga som helst.En del var inte alls pigga trots att de sov sig igenom stora delar av efterfesten igår...

  

Lördag

Ikväll är det medlemsfest för Palmstaden. Det ska bli roligt. Särskilt nu när jag äntligen hittat något att ha på mig. Det bli förfest på Balders till SM-finalen. Ludvig ska va hos mormor och morfar. Han stod själv idag en jättelång stund (typ 15-20 sekunder). Han är så feg annars så direkt när man släpper honom ståendes så slänger han sig ner på knä. Men idag har han stått kvar ganska mycket. Kanske har han kommit på nu att han kan.

Igår plockade vi fram Ludvigs första innebandyklubbor och spelade. Det var lajbans men vi kom överrens om att det fick vara en utomhusleksak. 


Galet

Eftersom jag inte hade något bättre för mig en fredagskväll som denna surfade jag in på Mina sidor hos csn. Man skulle kunna säga att jag spolades i land efter att ha fått surfingbrädan i huvudet och tre kallsupar i lungorna.

Jag tycker att jag (läs: Fredrik) betalar mycket på mina lån idag. Men det kommer ju bara att bli mer! Det sjuka är att lånet knappt minskar något heller. Får man tillbaka på dessa betalda räntor så som på banklån? Under de sista åren av min återbetalningsperiod, då det kommer att vara som dyrast för mig, kommer jag att betala 900 kronor i månaden. Av min sjuksköterskelön. Dessa uträkningar är dessutom gjorda med årets ränta som är 2,5 procent. Det är väl knappast troligt att den håller i sig. 

Graf över återbetalningen


Nä, nu ska jag gå och skrapa min trisslott och hoppas att jag vinner så jag kan betala av mitt lån.

Jag visste det!

Jag visste att jag egentligen hade gröna fingrar. Allt skitsnack från andra (Fam Svensson) är totalt obefogat. Jag har bevis. Häcken vi planterade i höstas börjar nu blomma. Eller blada i alla fall.Dessutom ... Så växer det i landet. (I och för sig vet jag inte om det ska göra det redan...)SÅ DET SÅ!

Thai boy -08


Välkomna

Idag kom Svenssons hem från Thailand. Vi har inte varit ett dugg avundsjuka eller bittra över att vi inte var med på resan. Däremot blev vi mycket glada när de kom hem idag. Jag har saknat dem. Vi träffas ju så ofta annars. Det kan vara knepigt det där med påtvingad släkt (kanske inte värre än egen släkt, i och för sig). Jag valde ju bara Fredrik och fick en bunke andra på köpet. Men jag klagar inte, absolut inte. I min svärmor har jag fått en extra mamma. Det är ett plus att vi gillar äckliga sjukhussaker båda två. Och att hon försöker lära mig ta hand om våra blommor, vilket nog är hopplöst. Och jag har gett henne Ludvig. Då måste hon ju tycka om mig.

Projekt middagslur

Sedan en vecka drivs det ett nytt pjojekt på Balders. Det innebär att Ludvig bara ska sova middag en gång på dagen. Han bestämde själv en dag att det blev bra så och sov den natten mycket bättre än tidigare. Så jag tyckte att det var värt att prova ett tag för att se. Och det har änsålänge fallit ut väl. Jag vet att jag inte ens borde andas om det här på bloggen. Att offentliggöra en förbättring brukar innebära att förstöra den. Men i alla fall så gör jag det ändå. Nu vaknar han ungefär tre gånger per natt. Den ena gången brukar vara innan vi gått och lagt oss. Igår var det kanske inte så lajbans när han var vaken mellan elva och halv ett och bökade och gnällde. Men efter det sov han i ett sträck till klockan sju. Så det är ju ändå mycket bättre än tidigare då han vaknade varannan timme ungefär oh i perioder under natten var tionde minut. Det är helt galet. Borde man inte kunna sova när man är nio månader? Han har haft en del nätter på sig att öva. Skulle det vara svårare att sova en hel natt än att krypa? 


SimSim

Imorgon är det sim igen efter en veckas uppehåll. Det blir lajbans. Ludvig älskar sitt sim!


Tisdag

Fast det känns som måndag. Och imorgon är det fredag. För oss i alla fall. Fredrik är ledig torsdag och fredag, sen åker han till Stockholm i helgen. Globen väntar på att fyllas av långa, taniga innebandynördar. En annan får äran att se matchen i Folkets park, Trelleborg. Det är intressant det där med innebandyfolk. Spana in vilket herrlag som helst och se hur många snyggingar du kan hitta. Garanterat inte många. Den typiske innebandyspelaren är lång och smal och gärna med lite stripigt, tunnt hår (som ändå tvunget ska vara långt och sitta fast i pannan med ett käckt hårband). Inte alldeles fager helt enkelt. Hockeyspelarna är alldeles för machotrånande och har ett ganska räligt betéende med snorspott och hängsnus. Friidrottare kan ofta vara lite för muskulösa och alltså lite hårda för min smak. Rugbykillar lite gubbfeta. Vilken art borde jag slå mig för egentligen? Vad ska jag satsa på att skola in Ludvig till?

Sommar på Balders

Idag har det var en underbar dag. Fredrik har jobbat på ovanvåningen hela dagen, det är det enda som varit tråkigt. Morfar kom hit i morse för att klippa gräset så då följde jag och Ludvig med ut. Inget är så härligt som lukten av nyklippt gräs. Vi var inne för att äta lunch sen fick han sova ute i vagnen. Då hade Carro och Madde kommit för att sällskapa. Idag hade jag bestämt mig för att bara slappa när Ludvig vilade middag så vi tog en glass i solen och låg sen bara på trädäcket. Vi bara fanns.
Dessutom har jag haft tvätten hängandes ute. Det är den mest underbara lukt man kan tänka sig (eller var det gräset?).     


Söndag

Jag är hungrig. Sitter och funderar på om jag egentligen inte är döende av svält. Jag kom nyss på att jag bara ätit frukost idag. Och inte är jag sugen på att laga nånting heller. Mannen är på inköpsrunda i Tyskland och kommer inte hem förrän sent ikväll. Det finns förståss en burk mat i skötväskan som det var tänkt att Ludvig skulle ha till kvällsmat... Hmm...

Fingrarna värker också. Men ack så vacker rabatten är. Fick hjälp på slutet av min kära granne. Det är roligt när våren kommer att man ser lite folk igen. Och grannfejderna blommar upp. Änsålänge tror jag inte att vi bahöver ha något med Achberg att göra. Men det finns nog potential i grannskapet.

Låt mig vara naiv

Måste jag bygga upp en massa murar och en hård yta för att inte bli sårad? Jag vill tro gott om människor. Jag vill tro att männniskor kan förändras. Att var naiv är en egenskap hos mig jag skulle vilja beskriva som positiv. Men att ständigt tro gott om människor och att alltid försöka ge en andra chans (eller nittioåttonde) ger också sår. Om man slår i tillräckligt ofta på samma ställe bildas det förhårdnader.
Kanske är jag bara dum.
Men jag vill inte vara skeptisk inför allt jag möter i livet. Jag vill inte vara cynisk.

Snälla, gör mig inte till en bitterfitta.

Söt söt


Lång fredag

Idag har det varit en lång dag. Vi har hunnit med massor. Efter frukost med byggarna och fotografering av Ludvig hanns det med lite rabattrensning. Sedan blev det en improviserad grillfest på Balders. Ett gäng vänner dök upp med lite mat och gott humör som passade utmärkt till Balders grill och värme i uterummet. Nu har alla nyss lämnat och de två sista tredjedelarna av den här familjen ska stupa i säng.

   

Fredag

Jag älskar att det är vår. Och jag älskar att jag och Carro ligger i sängen i uterummet och blir varma av solen som lyser på oss. Mindre roligt är det att Ludvig låter värre än en 150 kilo tung, rökande man med sömnapnéer där han ligger och sover i sin vagn. Men, men. Förkylningar hör väl till. I vaket tillstånd lider han inte av det. Han är lika glad som vanligt. Vi har nyss varit i Albäcksskogen och fått Ludvig fotograferad. Monsterfina bilder som ni snart kan hitta hos moster.

För tillfället arbetar mannen och P på ovanvåningen. Det ska bli så otroligt skönt när der är klart. Kan väl tänkas att det inte blir förrän i höst. Men. Jag ska vara en tlmodig fru som låter mannen arbeta hur mycket han vill utan att gnälla över att jag har tråkigt. Jag får väl be syster om att flytta in under tiden.

Nä, om jag skulle gå ut och gräva fram häcken bland ogräset?

Fint väder

Idag har jag hängt ut tvätt för första gången i år. Det luktar så underbart gott. Vi har haft kaffefika i trädgården också. Mormor och Emil kom förbi under eftermiddagen. Vi följde mormor en bit hem och tog en gungtur på lekplatsen. Jag tvingade ut henne i sanden på lekplatsen så att hon skulle se Ludvig ordentligt när han gungade men det visade sig vara en mycket dum idé. Hon fick bogseras ut. Av mig.    

Förresten såg vi det nya programmet, Japansk-tv-show-vad-det-nu-hette. Jag älskar Tore. Man kan bara älska honom. Och jag höllt på att ramla ur soffan som jag skrattade när han höllt på att svimma av sitt skrapsår på hakan. Tore borde ha en egen TV-show. Kanske jag borde starta en grupp på fejjan...

Är det skärtorsdag?

Inte en enda påskkärring har ringt på dörren idag.  Vad är det med dagens barn? Till halloween kom här en klunga häxor men när det är påsk, då är det ingen som har vett att hålla traditionerna vid liv. Jag som hade laddat upp med godis och allt... (Till häxorna försökte jag ge äppen istället, men det gick inte mannen med på)

Som tur är tittade jag på Vakna med the voice i morse där Josefine och Jacob var utklädda. Jag får väl hålla tillgodo med det.

Opsidejsi

Idag hittade Ludvig sin pille för första gången. Den var ju lite kul att pilla på, ungefär lika kul som fötterna var när han hittade dem. När han pillade på pillen så....ja, ni vet. Den blev sådär som de blir. Jag visste inte riktigt hur jag skulle förhålla mig till detta. Jag måste erkänna att jag kände mig lite obekväm. Ludvig var lycklig som vanligt. Varken mer eller mindre.
När jag senare berättade för Fredrik reagerade han helt annorluna. - Va? Det måste jag berätta på jobb imorgon, säger han lite stolt. Vad är det med män och deras kärlek till bihanget?
Jag lät i alla fall Ludvig pilla lite och låtsades under tiden att det var fötterna han lekte med. För honom var det nog ingen större skillnad.

Måndag

Dricka kaffe och äta kanelbullar med smör är nog det bästa jag vet. Efter Ludvig. Och kanske mannen. Det kvalar in på topp 3. Eller? Äsch. Jag gillar det i alla fall. Och jag gör det nu. Mannen är på möte så jag tröstäter.
Ludvig har precis vaknat till litegrann. Han håller på att bli förkyld och jag vet inte riktigt om jag orkar med det. Det borde delas ut en del passkort på BB. De skulle gälla sjukdomar, sömnlösa nätter och varför inte lite kolikkvällar. Varför har ingen uppfunnit det?

Idag har vi njutit av det fina vädert tillsammans med Anna och Alma. Lillfisen fick sin första gungtur och hon älskade det.


Gröna fingrar..?!

Idag har vi fortsatt gårdagens trädgårdsfixande. Lite tråkigt bara att det inte var lika underbart varmt idag. Efter en sväng i Malmö och besök i alla Svågertorps affärer (Dagens roligaste var när Carro blev stoppad när hon försökte stjäla en kundkorg) var vi ändå redo för lite hårt arbete.
Jag kände lite att det var dags för mina hemgjorda Eterneller att lämna Balders. Istället planterade jag lite påskliljor och penséer (stavas det så?). Jag känner mig som en riktigt duktig husfru. Och fint blev det på framsidan också.
Efter att Ludvig var nattad smet vi ut igen för att gå loss på trädgårdslandet Fredrik grävde igår. Morötter, dill, gräslök och lite sallad blev det. Några solrosor att pryda trädäckets vindskydd hoppas vi också dyker upp så småningom.

Nu är jag väldigt förväntansfull. Dock lite nervös att vi planterat för tidigt. Fast vad vet jag? Det är inte många som skulle hålla med om att mina fingrar är gröna. Annat än spygröna då....

Härlig helg

Igår bjöds det på middag och övernattning i Höllan. Grillning för andra gången på samma vecka. Det var trevligt. Vi körde hem tidigt i morse och har sedan påtat i trädgården lite. (Vad vuxet det känns att  skriva det) Det är ju helt underbart väder. Ingen jacka, inga vantar och ingen vind som blåser av håret på en. Det är så härligt när de första varma dagarna kommer. Hela kvarteret vaknar till liv och alla grannar man inte sett på ett halvår ploppar plötsligt upp i sina trädgårdar. Jag älskar det. Vad jag också älskar är jordgubbar som man plockat själv. Idag har Fredrik grävt till ett litet trädgårdsland till oss. Jag tänkte hämta lite plantor hos farmor och farfar och plantera där.

Nu blir det nog en halvtimme på soffan innan det är kalas. Familjen Peterson bjuder hem.

Grillsäsongen är inledd!

Vi grillade i onsdags. Det var lika underbart, gott och somrigt om det låter. För att få den rätta sommarkänslan blev det även cider till maten.

Idag fyller Ludvig nio månader. Det innebär att det bara är tre månader till han fyller ett år. Det är helt sinnes! Idag var vi på bvc. Där upptäckte bvc-sköterskan att Ludvig ärvt min charm och skelar litegrann då och då. (Fast han behöver inte vin för att göra det). Så nu ska vi träffa läkaren nästa vecka för att få en remiss till ögon. Tydligen kollar man upp alla skelisar så att de inte har något synfel.
En annan viktig sak som hänt är att vi påbörjat bygget på ovanvåningen. Eller Fredrik har börjat. Jag kan nog inte räkna mig som så mycket delaktig änsålänge. Jag tar vid när det ska väljas golv, färg och blomkrukor och sånt.

RSS 2.0